ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΙ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ

 

 

Η λειτουργία τους έγκειται σε μία αντλία που κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος μεταφέρει το υδραυλικό ρευστό (το οποίο συνήθως είναι ελαιώδες) από το ντεπόζιτο του προς τον κύλινδρο, ο οποίος με τη σειρά του ωθεί το θάλαμο του ανελκυστήρα προς το επιθυμητό επίπεδο.

Στη συνέχεια, όταν το ασανσέρ φτάσει στον όροφο που θέλουμε να σταματήσει, τότε ενεργοποιούνται οι ειδικοί αισθητήρες και «ειδοποιούν» την αντλία να σταματήσει να μεταφέρει το ρευστό προς τον κύλινδρο, ενώ ταυτόχρονα η βαλβίδα διοχέτευσης του κλείνει αποτρέποντας την επιστροφή του υγρού στο ντεπόζιτο, με αποτέλεσμα να σταματάει η κίνηση του ασανσέρ στο επίπεδο που επιθυμούμε.

Μάλιστα οι αισθητήρες αυτοί είναι τόσο σύγχρονης τεχνολογίας, που εξασφαλίζουν την έγκαιρη παύση της κίνησης του ασανσέρ, ώστε αυτό να σταματάει ομαλά και με ακρίβεια στον όροφο που επιλέξαμε.

Ωστόσο διαθέτοντας κυλινδρικά έμβολα με υδραυλική κίνηση, μπορούν να εξυπηρετήσουν μόνο κτίρια με χαμηλές ανάγκες μετακίνησης, καθώς κάνουν μέχρι 8 στάσεις και έχουν μικρότερη ταχύτητα κίνησης σε σχέση με τους μηχανικούς ανελκυστήρες.

Παρόλο που οι υδραυλικοί ανελκυστήρες χρησιμοποιούνται σχεδόν κατά κανόνα στις μονοκατοικίες, είναι εφικτό να εγκατασταθούν και σε μικρές επιχειρήσεις με μειωμένες ανάγκες μετακίνησης μεταξύ των ορόφων.

Αν θέλετε να τοποθετήσετε ανελκυστήρα στο σπίτι ή την επιχείρηση σας, το εξειδικευμένο συνεργείο της εταιρίας μας έρχεται στο χώρο σας και κάνει μία δωρεάν εκτίμηση του χώρου ώστε να σας βοηθήσει να επιλέξετε την καλύτερη λύση για την εγκατάσταση του.

Οι υδραυλικοί ανελκυστήρες είναι η καλύτερη λύση για το σπίτι και τα κτίρια με λίγους ορόφους και μικρή χρήση τους.

ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΙ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ

 

Υδραυλικός ανελκυστήρας ονομάζεται εκείνος στον οποίο η ενέργεια που απαιτείται για την ανύψωση του φορτίου μεταφέρεται από μία ηλεκτροκίνητη αντλία η οποία προωθεί υδραυλικό έμβολο σε μία ανυψωτική διάταξη που επενεργεί άμεσα ή έμμεσα στον θάλαμο.

 

Η εγκατάσταση υδραυλικού ανελκυστήρα πραγματοποιείται συνήθως σε κτίρια όπου οι απαιτήσεις δεν είναι πάρα πολύ μεγάλες.

 

Οι υδραυλικοί ανελκυστήρες είναι απαραίτητο να επικοινωνούν με το φρεάτιο. Οι ανελκυστήρες αυτής της κατηγορίας διαθέτουν εξαιρετικά ομαλή κίνηση στην επιτάχυνση στην επιβράδυνση και στην ισοστάθμιση και έτσι δεν προκαλούνται κραδασμοί.

 

Σε έναν υδραυλικό ανελκυστήρα η κατανάλωση ενέργειας είναι αρκετά μειωμένη ενώ διαθέτει και αθόρυβη λειτουργία. Γενικά η εγκατάσταση υδραυλικού ασανσέρ προσφέρει μια πολύ καλή ποιότητα κίνησης και αποτελεί μια αρκετά αξιόπιστη επιλογή. Τα υδραυλικά ασανσέρ μπορούν να διατηρηθούν σε ένα καλό επίπεδο για πολλά χρόνια.

 

Ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα του υδραυλικού ασανσέρ είναι πως σε πιθανή διακοπή ρεύματος ο απεγκλωβισμός μπορεί να πραγματοποιηθεί εύκολα, χωρίς παρέμβαση τρίτου, στην επόμενη στάση. Ο υδραυλικός ανελκυστήρας έχουν αρκετά εύκολη και γρήγορη εγκατάστασή.

 

Η κίνηση ενός υδραυλικού ανελκυστήρα πραγματοποιείται μέσω της ενέργειας που παράγεται από μια ηλεκτροκίνητη αντλία και ενός υδραυλικού εμβόλου.

 

Οι τιμές εγκατάστασης των υδραυλικών ανελκυστήρων είναι προσιτές.

Ένας υδραυλικός ανελκυστήρας περιλαμβάνει :

 • Το δοχείο λαδιού
 • Την υδραυλική αντλία
 • Τις διάφορες βαλβίδες ελέγχου και λειτουργίας
 • Τη σωλήνωση μεταφοράς του λαδιού στον κύλινδρο
 • Τον κύλινδρο με το έμβολο
 • Τους οδηγούς
 • Την ηλεκτρική εγκατάσταση
 • Τις πόρτες. Αυτόματες ή ημιαυτόματες τύπου bus
 • Τις διατάξεις ασφαλείας
 • Το θάλαμο με τη διάταξη επενέργειας του εμβόλου

Οι υδραυλικοί ανελκυστήρες αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι των εγκαταστάσεων πλέον στη χώρα μας λόγω του μεγάλου εύρους κατοικιών που καλύπτουν και την ευκολία εγκατάστασης. Μπορούν να καλύψουν με μεγάλη επάρκεια κτίρια κατοικιών μέχρι 8 στάσεις και χαμηλές ανάγκες μετακίνησης λόγω μικρής ταχύτητας ενώ είναι ιδανική επιλογή για μονοκατοικίες.

Τι ονομάζεται υδραυλικός ανελκυστήρας;

Υδραυλικός ανελκυστήρας ονομάζεται εκείνος στον οποίο η ενέργεια που απαιτείται για την λειτουργία του μεταφέρεται μέσω μιας ηλεκτροκίνητης αντλίας και ενός υδραυλικού εμβόλου που έχει άμεσο αντίκτυπο στον θάλαμο και την ανύψωσή του.

Ποια είναι τα τμήματα που συνθέτουν έναν υδραυλικό ανελκυστήρα;

 • Τη μονάδα ισχύος, στην οποία περιλαμβάνεται ο κινητήρας, το δοχείο λαδιού και το μπλοκ βαλβίδων
 • Το σύστημα Εμβόλου-Βάκτρου, το οποίο είναι χαλύβδινο άρα και πολύ ανθεκτικό σε όλες τις καταπονήσεις
 • Τον θάλαμο, στον οποίο επιβαίνουν επιβάτες
 • Το σασί που στηρίζει τον θάλαμο
 • Όλες τις επιπλέον στηρίξεις μαζί με τον ηλεκτρικό πίνακα

Πλεονεκτήματα υδραυλικών ανελκυστήρων:

 • Στους υδραυλικούς ανελκυστήρες δεν χρειάζεται να υπάρχει φρεάτιο. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να βρεθούν νέοι χώροι που δεσμεύουν την όλη αρχιτεκτονική δομή του κτηρίου. Για παράδειγμα το μηχανοστάσιο μπορεί να τοποθετηθεί είτε στο υπόγειο είτε σε κάποιον ενδιάμεσο όροφο, χωρίς πρόβλημα.
 • Ο υδραυλικός ανελκυστήρας επίσης έχει αθόρυβη λειτουργία και δεν προκαλεί κραδασμούς αφού κινείται ομαλά στην επιτάχυνση στην επιβράδυνση και στην ισοστάθμιση.
 • Σε αντίθεση με τα κοινά ασανσέρ έλξεως, το βάρος δεν καταπονεί ενδιάμεσα μέρη ή την οροφή παρά μόνο το έδαφος.
 • Σε γενικές γραμμές, απαιτεί λιγότερη συντήρηση και μπορεί να διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση αρκετά χρόνια, εμφανίζοντας λίγες φθορές.
 • Εξαιτίας της ειδικής βαλβίδας, αν γίνει διακοπή ρεύματος, οι επιβάτες απεγκλωβίζονται στην επόμενη στάση, ομαλά και φυσικά, χωρίς την βοήθεια άλλου προσώπου.

Οι υδραυλικοί ανελκυστήρες είναι η καλύτερη λύση για το σπίτι και τα κτίρια με λίγους ορόφους και μικρή χρήση τους.

ΤΥΠΟΙ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ B

Οι υδραυλικοί ανελκυστήρες έμμεσης ανάρτησης όπου το έμβολο τοποθετείται πλαγίως του θαλάμου πάνω στην επιφάνεια του πυθμένα και στο επάνω μέρος φέρει τροχαλία. Συνδέεται με το θάλαμο μέσω συρματόσχοινων που κινούνται πάνω στις τροχαλίες και των οποίων το άλλο άκρο στερεώνεται σε σταθερά σημεία (ανάρτηση 1:2). Στην περίπτωση αυτή η ταχύτητα του θαλάμου είναι διπλάσια από την ταχύτητα του εμβόλου. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε υδραυλικούς ανελκυστήρες για μεγάλες διαδρομές χωρίς εκσκαφή και χωρίς τη χρήση τηλεσκοπικών εμβόλων που εμφανίζουν μεγάλο κόστος. Επίσης για την κάλυψη της ίδιας διαδρομής απαιτείται το μισό μήκος εμβόλου από το απαιτούμενο στην άμεση ανάρτηση. Όμως στην έμμεση ανάρτηση το φορτίο στο έμβολο είναι διπλάσιο απ’ότι στην άμεση ανάρτηση λόγω της τροχαλίας και του διπλού κλάδου συρματόσχοινου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ A

Οι υδραυλικοί ανελκυστήρες άμεσης ανάρτησης όπου το έμβολο επενεργεί απευθείας επάνω στο πλαίσιο του θαλάμου.

1 Step 1
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
reCaptcha v3
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder